Pinkstermaandag = GOMOS-dag! Een dag vol festiviteiten en gezelligheid. Maar de GOMOS-dag valt vandaag ook samen met de laatste thuiswedstrijd van de competitie voor GOMOS 1. GRC uit Groningen komt op bezoek en het is beslist geen wedstrijd om de kat zijn viool. 

De geel-zwarten hebben de nacompetitie reeds in de tas. Met een vermakelijke 0-0 op bezoek bij Jubbega, verzekerde de ploeg van Drent zich voor de ‘play-offs’. De klus is geklaard, zou je dan denken, maar voor het verloop van de nacompetitie is het treffen met GRC wel degelijk belangrijk. Verzekerd GOMOS zich van plek 3 in klasse 1F, dan hoeft het maar drie nacompetitiewedstrijden te spelen om te promoveren in de Hoofdklasse. Worden ze alsnog vierde, dan wachten er evenzoveel nacompetitiewedstrijden.

Een resultaat is dus belangrijk, wil GOMOS tenminste kans maken op promotie naar de Hoofdklasse. Mogelijke tegenstanders in die nacompetitie zijn ploegen als SC Bemmel (Betuwe) en RKHV (Huissen, Gelderland). Dat is weer een keer wat anders dan Roden-uit!

Hoewel het seizoen nog zeker niet voorbij is, kan het vlaggenschip van GOMOS terugkijken op een mooie campagne. GOMOS begon de competitie sterk en stond zelfs aan het begin bovenaan. Na de 1-0 overwinning op Roden, zakte de ploeg van Drent helaas rap op de ranglijst. Lang bleven de Norgers in het kielzog van koplopers Hoogezand en VKW, maar de titeldroom was zo rond de winterstop wel voorbij. Door een aantal prima maanden in 2022, staat GOMOS nu op een keurige derde plek. Dat mag gerust een topprestatie worden genoemd.

Genoeg geneuzeld, de blik gaat op vanmiddag. We zetten de ketting van de fiets in de olie en trappen hem aan richting Schapendrift. Voor een gezellige middag met hopelijk een goed resultaat voor de geel-zwarten. Hup GOMOS!

De selectie van hedenmiddag: Melvin Koning, Mathijs Buist, Richard Meursing, Roy Slachter, Ricardo Smit, Jeffrey Krul, Martijn Bosman, Edwin Rozenveld, Jannes Siegers, Ivo Drenth, Tim Assman, Jordi van Esch, Gijs Baving, Friso Tonckens, Tom van Birgelen, Wouter Honebeek, Wouter Speelman, Wouter de Vries.