GOMOS heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de 1e klasse F. De ploeg van trainer Wim Bakering won in Grou met 1-2 van GAVC.

GOMOS begon op het Friese kunstgrasveld goed aan de wedstrijd. Door een rake kopbal van Joris Adams kwamen de Norgers dan ook in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong. Maar GOMOS kom de voorsprong niet lang vasthouden. Na een te zachte terugspeelbal kwam GAVC weer langszij, 1-1. In de tweede helft kreeg de thuisploeg kansen op meer, maar doelman Maurice van der Velde redde twee keer prachtig. De 16-jarige doelman verving de afwezige Melvin Koning en maakte zijn debuut voor het eerste elftal.GOMOS leek vermoeid en speelde energieloos in Grou. Maar toch gingen de drie punten mee naar Norg. Tien minuten voor tijd ging de bal op de stip. Ronald Sloots wist hier wel raad mee en bezorgde GOMOS alsnog de overwinning.

Trainer Wim Bakering sprak na afloop van een moeizame overwinning. De gelukkigste heeft gewonnen. Door de overwinning blijft GOMOS vierde in de 1e klasse F. Het loopt ook uit op SVBO, dat met 3-0 onderuit ging bij Noordster. Volgende week maandag 22 april, op Tweede Paasdag, speelt GOMOS thuis tegen Noordster. Beide ploegen staan er goed voor in de derde periode. De wedstrijd aan de Schapendrift in Norg begint om 14.00 uur.