Gomos trad vandaag voor de beker aan tegen Nieuw-Roden, afgelopen zomer stonden beide ploegen tegenover elkaar tijdens de Noordenveld cup. De ploeg van Martin Drent was destijds met 5-0 te sterk.
Nieuw-Roden leek lekker te beginnen aan de wedstrijd en creëerde ook een paar kleine kansen in het begin, maar het was Jannes Siegers die al vrij vroeg de score voor Gomos opende, vrij vlot gevolgd door Tim Assman die na een voorzet van Guido de 0-2 binnenschoot. Het leek te gaan uitlopen op een monsterscore want daar was alweer Jannes Siegers, hij kopte de 0-3 binnen en toen Tim Assman na een mooie voorzet van Jorden Wegdam de 0-4 op het scorebord liet verschijnen leek het een hele relaxte middag te gaan worden voor Gomos. Nieuw-Roden wilde niet geheel doelpuntloos van het veld stappen en kwam uit een vrije trap genomen door Nicky Smid op de 1-4, de bal werd nog een tikje van richting veranderd door Stefan Waij en was daardoor onmogelijk te houden voor Justin Oosterman. Stefan Waij moest iets later het veld verlaten vanwege een blessure. Martin Drenth bracht vlak voor rust Edwin Rozenveld voor Ivo Drenth erin en met 1-4 gingen beide teams uiteindelijk de rust in.
2e helft
Gomos begon de 2e helft met 2 frisse spelers, Ruben van der Meulen en Gijs Baving kwamen erin en Ricardo Smit en Tom van Birgelen bleven achter. En Gomos kreeg ook in de tweede helft best veel mooie kansen, maar kon niet tippen aan de eerste twintig minuten, veel kansen konden niet worden verzilverd. En ja een gegeven feit in het voetbal blijft als jij ze niet maakt dan maakt de tegentander ze wel en in de 57e minuut kwam Nieuw-Roden via Angelo Weggers inderdaad op 2-4. Vlak daarna kon Edwin Rozenveld Gomos weer verder laten uitlopen maar de keeper van Nieuw-Roden voorkwam. Martin Drent wisselde in de 69e minuut Jeffrey Krul voor Roy Slachter, vlak na deze wissel werd uit een corner van Guido Koolen door Jannes Siegers de 2-5 ingekopt. Invaller Edwin Rozenveld liet ook van zich horen, hij schoot even later de 2-6 binnen. Vlak voor het einde werd Jordi van Esch er nog in gebracht en wederom viel er vlak na een Gomos wissel een goal, Edwin Rozenveld knalde na een voorzet van Jorden Wegdam de bal in de hoek en zorgde ervoor dat de eindstand op 2-7 werd gebracht. Gomos gaat door naar de 2e knock-out ronde van de noordelijke districtsbeker!
Trainer Martin Drent na afloop van deze bekerwedstrijd.
De eerste 20 minuten speelden we goed, we hadden de juiste concentratie, de wedstrijd werd door ons al heel vroeg “kapotgemaakt” door de vier snelle goals. En ook het laatste kwartier speelden we goed, maar daar tussenin hebben we bij vlagen dramatisch gespeeld aldus de oefenmeester, lage handelingssnelheid, veel foutieve passes. Martin heeft nooit het gevoel gehad dat er nog een stunt inzat voor Nieuw Roden, maar dit hadden we wel met dubbele cijfers moeten winnen. Niks ten nadele van Nieuw Roden die keihard geknokt hebben, alleen ik vind niet dat wij het goed hebben gedaan. Als je van tevoren zegt we winnen met 7-2 dan denk je nou prima, maar terugkijkend op deze wedstrijd dan hebben we niet het maximale eruit gehaald. Maar goed we zijn door en zitten er nog in.