GOMOS heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt bij GVAV-Rapiditas. De ploeg van trainer Wim Bakering scoorde in de eerste helft drie keer uit een corner en won daardoor met 0-3 in Groningen.

Op een moeilijk bespeelbaar veld in Groningen kwamen de Norgers al in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong. Uit een corner van Ronald Sloots kopte Guido Koolen de 0-1 binnen. Het was voor de aanvoerder van GOMOS zijn vijftigste treffer in het shirt van het eerste elftal. Nog binnen het halfuur werd voorsprong verdubbeld. De corner van Ronald Sloots vloog in één keer in het doel, waardoor GOMOS op 0-2 kwam. De Groningers konden daar in tegen amper gevaarlijk worden. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Jordi van Esch de derde Norger treffer, en voor de derde keer deze middag uit een corner.

Tijdens de tweede helft speelde GOMOS de wedstrijd zakelijk uit. GVAV-Rapiditas was verslagen en kon alleen uit een vrije trap nog gevaarlijk worden, maar deze was een prooi voor doelman Melvin Koning. GOMOS kon de score nog verder uitbreiden. Guido Koolen ging alleen op de Groninger doelman af, maar hij miste. Ivo Drenth wist het net nog wel te vinden, maar vlak daarvoor raakte hij de bal met de hand. Doelpunten vielen er in Groningen niet meer.

Volgende week zondag 1 april speelt GOMOS de derby in en tegen Roden. Bij minimaal een gelijkspel gaat de eerste periodetitel mee naar Norg. De wedstrijd aan de Norgerweg in Roden begint om 14:00 uur.