GOMOS nam het vandaag op tegen Germanicus uit Coevorden, beide ploegen zitten in een moeilijke fase. De Coevordenaren hebben drie punten uit zes wedstrijden en staan laatste in de 1e klasse E en zijn net als GOMOS weer op zoek naar een overwinning. GOMOS vandaag niet in het welbekende geel-zwart (dit omdat Germanicus daarin speelt) trad met dezelfde selectie aan als vorige week.

In een koud Coevorden begonnen de ploegen om 14.30 uur aan de wedstrijd, de start van GOMOS was lekker fel en er werd driftig gezocht naar de openingstreffer, maar zoals wel vaker bij GOMOS, de tegenstander krijgt een kans en scoort, in de 12e minuut komt Germanicus op de 1-0, doelpuntenmaker Nance Hoogeveen. En even zakt de moed de Norgers in de schoenen, maar gelukkig pakken ze de draad weer snel op, want een paar minuten na de goal krijgt Wouter Speelman een mooie kans alleen gaat zijn schot naast. Diezelfde Speelman krijgt vlak daarna nog een kans maar dit schot belandde in de handen van de keeper van Germanicus. De klok tikt dan richting het eerste half uur als GOMOS weer twee mooie kansen krijgt om gelijk te maken, beide aanvallen lopen via het duo Wouter Speelman en Jannes Siegers, maar weer jammer genoeg zonder resultaat. En dan stevenen we af op de rust en waarbij eenieder dacht dat met 1-0 te gaan doen, kwam daar toch nog de gelijkmaker, in de 45e minuut legt Tim Assman de bal breed voor Ricardo Smit die (nog eventjes aangeraakt door een Germanicus speler) de 1-1 binnenschiet, vlak daarna werd er gefloten voor de rust en kon het publiek de warmte gaan opzoeken.

Germanicus begon sterk aan de 2e helft, de eerste aanval kwam in de handen van Melvin Koning, maar Koning en de verdediging van GOMOS konden niet voorkomen dat Germanicus in de 48e minuut via Renier de Boer op de 2-1 kwam. GOMOS wist weer wat ze te doen stond, terugkomen van een achterstand. Martin Drent besloot in de 59e minuut Jorden Wegdam te wisselen voor Edwin Rozenveld. GOMOS bleef de aanval zoeken, creëerde ook absoluut een paar mooie kansen, maar ze werden maar niet verzilverd. En ook in deze wedstrijd geldt, maak jij ze niet dan de tegenstander wel en in de 69e minuut kwam Germanicus dan ook op de 3-1, doelpuntenmaker Milan van der Weide. GOMOS bleef wel knokken en het is topscorer Jannes Siegers die in de 73e minuut er weer eentje bij mag schrijven, een afstandsschot van Wouter Speelman werd door de keeper met de handen weggetikt en die bal belandde voor de voeten van Siegers die er wel raad mee wist, 3-2! En ook na deze goal liet GOMOS een paar leuke aanvallen zien, een afstandsschot van Jordi van Esch werd net overgetikt door de keeper, Martijn Bosman die een bal breed legt voor Siegers die hem niet goed raakte, een afstandsschot van Martijn Bosman die weer werd gestopt door de keeper en als laatste was het Jannes Siegers die in de 90e minuut de gelijkmaker kon maken maar ook dat gebeurde niet en toen was het afgelopen en verliest GOMOS met 3-2 van Germanicus.

Martin Drent na afloop, ik kan heel kort en krachtig zijn, als je zulke grote persoonlijke fouten maakt dan moet je weer heel veel doelpunten maken om dat weer goed te maken. Het positieve is dat we vandaag wel veel kansen hebben gecreëerd en ook in de tweede helft er nog alles aan hebben gedaan, maar hij gaat er gewoon niet in. Dat een gelijkspel verdiend was betwist Martin geen moment, beide ploegen hebben er hard voor geknokt alleen bij ons gaan ze er tegenwoordig moeilijker in.

De ploeg van Martin Drent verliest vandaag voor de vijfde keer keer op rij.