GOMOS reisde vandaag af naar Leeuwarden voor het duel met FVC de nummer 12 van de competitie, in het verleden boekte GOMOS altijd overwinningen op de club uit Leeuwarden dus met goede moed gingen de Norgers richting Friesland.

“Zuur” zo begon ik de opening met Martin Drent na afloop van de door FVC gewonnen wedstrijd tegen GOMOS (3-2), ja zuur maar het was ook wel een dag van net niet zegt Martin, ik vond dat we niet scherp genoeg waren, niet in de passes en aannames, daarnaast moet de handelingssnelheid omhoog en waren de persoonlijke fouten te groot.

Je maakt keuzes in je team, je kiest voor jong en talentvol en dat gaat vaak met pieken en af en toe een keer met dalen. En dan kun je concluderen dat het vandaag even iets minder was aldus Martin.

Martin belicht even Wouter Honebeek, jongen van 18 jaar vergeet dat niet, die heeft de laatste keren fantastische wedstijden gespeeld en ja vandaag liep die tegen wat foutjes aan en dat is sneu, maar ik heb ook na afloop tegen hem gezegd, kom op dit hoort ook bij ontwikkeling. Hij voelt zich schuldig, maar ja dit hoort er gewoon bij. Martin denkt ook niet dat GOMOS daarom verloren heeft, het was gewoon allemaal net niet scherp genoeg.

De 1-0 voorsprong (weer een goal van Jannes Siegers) kwam ook ineens uit de lucht vallen, want Martin vond dat FVC in het begin beter voetbalde. Daardoor was GOMOS ook zoekende in het begin, na een kleine 10 minuten hadden we het redelijk staan, zonder dat het echt goed ging. En na de 01- had je de wedstrijd moeten uitspelen, we hebben de kansen gehad! Tim Assman had toen hij alleen voor de keeper kwam de 0-2 kunnen maken en dan was het weer een hele andere wedstrijd geworden. Maar ja dat gebeurt dan ook niet dus mag je concluderen dat het een dagje van net niet was. Melvin was met een 4/5 cruciale reddingen trouwens wederom weer heel belangrijk voor het team.

En dan eindig ik het gesprek met de trainer met bijna dezelfde woorden als waar we mee begonnen waren, een teleurstellende dag, ik had deze uitslag ook niet verwacht, want we hebben de laatste weken gewoon goed gespeeld, niveau was hoog, ook bij de trainingen, alleen ja dat hebben we vandaag niet teruggezien aldus Martin Drent.

Scoreverloop:

25e minuut 0-1 GOMOS door Jannes Siegers

33e minuut 1-1 FVC door Robin Hollander

46e minuut 2-1 FVC door Jildert Boekema

75e minuut 2-2 GOMOS door Jannes Siegers

82e minuut 3-2 FVC door Marc Machiela

Gele kaart FVC Robin Hollander