Onder toeziend oog van 1.150 toeschouwers werkten FC Groningen en FC Eindhoven dinsdagavond een oefenwedstrijd af op het veld van voetbalvereniging GOMOS in Norg. Dankzij een hattrick van Charlison Benschop won FC Groningen uiteindelijk met 3-0.

Op een zonovergoten Sportpark Schapendrift ging de bal in de zestiende minuut op de stip, nadat Mo El Hankouri werd gevloerd. Charlison Benschop, de nieuwe spits van FC Groningenm, wist hier wel raad mee en scoorde beheerst de 1-0. De Brabanders, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie konden daar weinig tegen over stellen. De Groningse Eredivisionist startte de wedstrijd met voornamelijk spelers uit het reserveteam. Uit een ingooi van Bart van Hintum, een andere nieuweling kopte Benschop tien minuten voor de rust zijn tweede treffer binnen, 2-0. Bij het naderen van het rustsignaal werd Mo El Hankouri opnieuw neergehaald in het strafschopgebied, waardoor Benschop opnieuw mocht aanleggen vanaf elf meter. Deze keer koos hij voor de andere hoek, 3-0.

Vlak na de rust kreeg Tom van der Looi een grote kans op de 4-0, maar FC Eindhoven-goalie Tom Jonkerman stond in de weg. Na 55 minuten spelen bracht FC Groningen een nieuw elftal en wisselde het maar liefst acht keer. Zo kregen de toeschouwers op de Schapendrift onder andere ook Ritsu Doan, Kaj Sierhuis en aanvoerder Mike te Wierik aan het werk te zien. FC Groningen drong in het laatste halfuur nog wel even aan, maar aan echte kansen ontbrak het. Aan de andere kant leek invaller Riginio Cicilia de eretreffer te maken namens FC Eindhoven, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hands.

Het bestuur van voetbalvereniging GOMOS kijkt met een trots gevoel terug op de oefenwedstrijd en wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd, met dank aan FC Groningen.

Foto’s: Bert Kleiker