Op deze regenachtige zondagmiddag begonnen Emmen en Gomos aan hun duel aan de Meerdijk te Emmen. Dat de Emmenaren serieus begonnen aan deze wedstrijd werd al gelijk duidelijk want Emmen kon in de eerste minuut al op de 1-0 komen. Gomos had daarnaast moeite om goed in de wedstrijd te komen en Emmen bleef gretig zoeken en creëerde kansen. In de 10e minuut was het echter Gomos die op voorsprong kwam, na een overtreding op Edwin Rozenveld legde scheidsrechter Plat de bal op de stip, waarna Jannes Siegers hem verzilverde. Toch was de vreugde van korte duur want in de 14e minuut maakte Emmen de 1-1 via Devando Fik. En even later werd het nog zuurder voor Gomos want in de 16e minuut viel na een vrije trap een goal, de bal werd eerst nog gered door Melvin Koning maar uit de rebound maakte Bas Aalderink de 2-1 voor Emmen.
Gomos had de eerste helft vooral moeite met zichzelf en was op sommige momenten niet scherp genoeg, Emmen profiteerde daarvan en kwam menigmaal gevaarlijk voor de goal, het was zeker te danken aan Melvin Koning dat Emmen in de eerste helft niet verder uitliep. In een inmiddels droog Emmen gingen beide teams met 2-1 de rust in.
Martin Drent begon de 2e helft met Jeffrey Krul op de bank en Roy Slachter op zijn plaats, Jannes Siegers kreeg in de 50e min de kans om Gomos op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot ging over. Martin Drenth besloot in korte tijd nog 2 keer te wisselen, Tom van Birgelen en Ivo Drenth eruit en Wouter De Vries en Wouter Speelman kwamen erin en die laatste wissel pakte gelijk goed uit, want Speelman stond nog geen 2 minuten in het veld of hij maakte in de 62e minuut (na een mooie assist van Edwin Rozenveld) de 2-2!

En Jannes Siegers besloot het voor Gomos nog mooier te maken door in de 74e minuut de 2-3 erin te schieten, de meeste meegereisde supporters uit Norg hadden deze omschakeling (na de matige eerste helft) niet meer verwacht. Dat Emmen nog niet uitgevochten was bleek echter wel in de 82e minuut toen Djairo Fik de 3-3 binnenschoot, maar Gomos was gebrand om hier met 3 punten weg te gaan en topscorer Jannes Siegers bewees dat door 2 minuten later de 3-4 en de uiteindelijke eindstand binnen te schieten. Wouter Speelman moest vlak voor het eindsignaal met een rode kaart het veld verlaten en Martin Drenth kreeg geel voor mopperen op de scheids, maar het aanwezige publiek werd getrakteerd op veel goals, veel kaarten en voor de mensen uit Norg uiteindelijk een mooie voetbalmiddag en 3 punten mee naar huis!

Terugblik van de trainer:
Ik begin door tegen Martin te zeggen dat ik hier met winst vertrekken (gezien de eerste helft) somber inzag, Martin is het daarmee eens, we hadden in het begin weinig grip, al zag je wel dat er in de omschakeling kansen lagen, alleen speelden we slordig uit.
Na een heel slecht begin (Gomos kon na 20 seconden al achterstaan) kwamen we in de 10e minuut door een terechte penalty toch op de 0-1 die fantastisch ingeschoten werd door Jannes Siegers, maar daarna verloren we steeds meer grip en in de omschakeling konden we weinig doen. En dan sta je volkomen terecht in de eerste helft met 2-1 achter. Martin gaf ook bij de jongens in de rust aan dat als het nog lang 2-1 zou blijven men risico’s zou moeten gaan nemen, maar gelukkig viel al snel de 2-2. Kijk Emmen is een kwetsbare ploeg zegt Martin, heel veel talent, heel goed in balbezit, maar zo gauw ze de bal niet hebben zijn ze kwetsbaar en daar hebben we in de 2e helft optimaal van geprofiteerd door prachtige doelpunten. Uiteraard is het sneu dat vlak voor tijd dan nog die 3-3 gemaakt wordt, op basis van de hele wedstrijd gezien misschien wel terecht maar het blijft zuur. Gelukkig hebben we dan weer Jannes die de 3-4 maakt (hattrick) en ons de eerste overwinning uit op Emmen bezorgd.
Gomos moest vandaag diep gaan en zal dat ook moeten blijven doen de rest van de competitie want het zit allemaal heel dicht bij elkaar aldus een trotse trainer.