GOMOS heeft zondagmiddag met 3-1 gewonnen van Peize. De ploeg van trainer Wim Bakering was erg effectief en ging uiteindelijk met drie punten van het veld.

GOMOS begon op een zonovergoten Sportpark Schapendrift moeizaam aan de wedstrijd. De gasten uit Peize kregen een aantal grote kansen, maar doelman Melvin Koning stond in de weg. Uit het niets kwam GOMOS op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Guido Koolen profiteerde van een verdedigingsfout en schoot beheerst met rechts binnen. Door dit doelpunt ging GOMOS met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft had GOMOS de zaken beter voor elkaar. Drie minuten na rust zorgde Joris Adams voor de 2-0. De aanvaller scoorde met het hoofd, na een goede voorzet van Ricardo Smit. Peize kon in het tweede bedrijf niet meer gevaarlijk worden. Een kwartier voor rust maakte invaller Jelle Smilda de 3-0. Hierdoor was de wedstrijd helemaal beslist. Peize scoorde vlak voor tijd nog de eretreffer.

GOMOS blijft door de overwinning in de race om het kampioenschap in de 2e klasse K. Koploper SC Stadspark won zondagmiddag bij Asser Boys en staat nog twee punten voor op de Norgers. GOMOS heeft echter nog één wedstrijd tegoed. GOMOS speelt namelijk aanstaande donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) de volgende derby. Dan komt Roden om 14.00 uur op bezoek in Norg. Drie dagen later, op zondag 13 mei, gaat GOMOS op bezoek bij SC Stadspark.