Barre winterse omstandigheden maakten dat GOMOS in kalenderjaar 2024 nog niet in actie kwam. Zondag gebeurt dat wel en kunnen de geel-zwarten direct aan de bak. Rolder Boys is namelijk de tegenstander. 

We schrijven 24 september 2023, ‘Rodermarktzondag’. Na een bloedhete wedstrijd op het hoofdveld van Sportpark Boerbos, kijken bezwete Norgers elkaar eens goed in de ogen. In de 90 minuten hiervoor maakte ze weinig aanspraak op een driepunter en toch kan de eerste uitzege van het seizoen worden bijgeteld. 2-3, dankzij doelpunten van Robert Elsinga, Wouter Speelman en Tim Assman. Dat kon minder.

Een half jaar later staat GOMOS vijfde en Rolder Boys tweede. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt zeven punten, maar GOMOS heeft een wedstrijd tegoed. “Rolder Boys heeft een hartstikke goede ploeg en we hebben daar destijds echt geluk gehad met het resultaat”, blikt trainer Bas Veldman terug.

De Groninger ziet hoe alle ploegen in 2J dicht bij elkaar zitten. “Al lijkt Roden aardig los te zijn.” Veldman verwacht zondag een lastige wedstrijd, maar denkt ook dat het alle kanten op kan gaan. Het strijdplan heeft hij klaar, al houdt hij die nog even geheim.

Zonder Siegers 

Wat geen geheim is, is dat Veldman het zonder aanvoerder Jannes Siegers zal moeten doen. Zoals het nu lijkt heeft hij de kruisband ‘kapot’ en is hij de rest van het seizoen uitgeschakeld. Een aderlating, al denkt Veldman dat er genoeg goede spelers zijn om het gemis van Siegers op te vangen.

De trainer – van wie een week geleden bekend werd dat hij het bij één Norger seizoen laat – verwacht in ieder geval een ‘leuke wedstrijd’. “Ik hoop dat wij met veel intensiteit, veel kansen bij elkaar kunnen spelen.”

Dat zal dan moeten gebeuren met de volgende namen:

Melvin Koning, Mathijs Buist, Wouter Honebeek, Richard Meursing, Roy Slachter, Ramon Klok, Martijn Bosman, Jorden Wegdam, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Juan Kemker, Dennis van der Heide, Wouter Speelman, Tim Assman, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries, Robert Elsinga.