Voor het eerst in de geschiedenis gaan GOMOS en Oldeholtpade de strijd met elkaar aan. Om 14:00 wordt er afgetrapt op Sportpark Olpae.

Het is al enige tijd geleden dat GOMOS haar laatste wedstrijd speelde. Drie weken speelde de ploeg van Bas Veldman met 1-1 gelijk in Annen. Dat resultaat was een goede afpiegeling van de wedstrijd, besloot Veldman na afloop van de wedstrijd.

Vorig jaar speelde VV Oldeholtpade voor het  eerst in de clubgeschiedenis in de zondagse tweede klasse. In dat seizoen lieten ze zich meteen zien door de eerste periodetitel te pakken en uiteindelijk in de top vijf te belanden. Ook dit seizoen nestelt de Friese ploeg zich bij de subtop. Volgens trainer Theo Los laat de ploeg goed voetbal zien. ‘Daar vergissen tegenstanders zich soms in. We worden nog wel eens onderschat. Het is natuurlijk ook best uniek dat er zoveel kwaliteit rondoloopt in een klein dorpje en we doen het ook allemaal met onze eigen jongens.’

In dat opzicht is er een overeenkomst tussen de beide ploegen. Onder koude omstandigheden gaan de subtoppers van de tweede klasse I de strijd aan. Dat doet GOMOS met de volgende namen:

Melvin Koning, Richard Meursing, Roy Slachter, Ramon Klok, Martijn Bosman, Gijs Baving, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Tim Assman, Wouter Speelman, Ivo Drenth, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries, Jorden Wegdam, Jannes Siegers en Robert Elsinga