Na nederlagen bij Sellingen (3-0) en thuis tegen Forward (1-2) was GOMOS er veel aan gelegen om vandaag op bezoek bij Musselkanaal drie punten op te halen. Maar de tegenstander van de Norgers staat er anders op dan half oktober, toen GOMOS eenvoudig met 3-0 won. Op dat moment bezat Musselkanaal nog maar een punt en had het net een trainerswissel achter de rug. De rust lijkt teruggekeerd en de ploeg staat nu op dertien punten, al staat het nog wel op een degradatieplek. Vorige week verloren de Knoalsters nog met 3-2 van directe concurrent Stadspark. Voor de groenhemden is het daarom nu ook zaak punten binnen te slepen. In GOMOS treft het een ploeg die wisselende resultaten haalt. Half februari werd er terecht gewonnen van runner-up Helpman, maar twee nederlagen verder komt de nacompetitiestreep weer gevaarlijk dichtbij. Vanaf de negende plek speel je immers tegen degradatie en GOMOS staat momenteel nog maar twee punten boven die streep.

De man van elastiek

Het mooie complex van Musselkanaal lag er goed voor, de gehaktballen waren prima, kortom alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag! GOMOS begon goed, Edwin Rozenveld was al gelijk op dreef, zijn eerste poging ging helaas over. De eerste 30 minuten was GOMOS wat sterker, maar helaas leidde dit nog niet tot een goal. Tim Assman kreeg in de 34ste minuut na een mooie aanval de kans, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Vlak voor rust leek Musselkanaal op voorsprong te komen, maar was het keeper Mathijs Buist die vandaag onder de lat stond en de bal overtikte.De tweede helft zou voor het aanwezige publiek niet heel veel frisheid brengen. Richard Meursing gaf in de 51ste minuut een loepzuivere voorzet, de kopbal van Tim Assman daaropvolgend ging over. Kreeg GOMOS in de 57ste minuut geen penalty van scheidsrechter een paar minuten later (na een overtreding op Jordi van Esch) ging de bal wel op de stip. Edwin Rozenveld zou hem kunnen verzilveren, alleen zijn schot ging hoog over. Keeper Mathijs Buist zorgde er vandaag een paar keer voor dat GOMOS de nul hield, volgens zijn zus is Mathijs dan ook “de man van elastiek”. Bas Veldman deed via een aantal wissels nog wat verbeter pogingen, maar er zouden deze zondagmiddag geen goals meer vallen. Musselkanaal-GOMOS eindigde in waar het in begonnen was 0-0.

Kansen creëren

Bas Veldman na afloop: de conclusie is dat we een doelpunt missen, als ik kijk naar de wedstrijd hebben we best goed gespeeld, waar we dat vorige week niet de hele wedstrijd deden. Vandaag hebben we de dingen echt met elkaar gedaan, er is hard voor gewerkt,  er werden meer kansen gecreëerd dan dat Musselkanaal deed. En de kansen die zij creëerden zijn door Mathijs fantastisch gepakt, hij heeft dan ook een hele goede wedstrijd gespeeld en dat heb ik hem na afloop ook nog meegegeven. Dus ja kansen genoeg, daar was de penalty er één van en ja die mag er dan wel in aldus trainer Bas Veldman.