Erik de Roode heeft noodgedwongen een punt moeten zetten achter zijn carrière. Een hardnekkige knieblessure zorgt ervoor dat de doelman van GOMOS 2 per direct stopt.

De 39-jarige De Roode kwam nadat hij alle jeugdteams had doorlopen al op zijn vijftiende in de selectie. Hij werd een vaste kracht in het eerste elftal, waar hij voornamelijk als centrale verdediger fungeerde. Nadat hij even was gestopt bij de selectie kwam hij ook een paar jaar uit voor het derde en vierde elftal van GOMOS. De laatste tweeënhalfjaar stond hij onder de lat bij GOMOS 2. Dit seizoen moest hij steeds vaker afzeggen door een vervelende knieblessure. Vorige week heeft hij daarom ook besloten om te stoppen. In totaal droeg hij maar liefst 34 jaar het shirt van GOMOS. Zijn absolute hoogtepunt is zijn winnende goal tijdens de kampioenswedstrijd van GOMOS 2 tegen Alcides 2 in 2008, waardoor het tweede elftal voor het eerst in de geschiedenis promoveerde naar de reserve Hoofdklasse.

Erik de Roode blijft door zijn rol in de Technische Commissie verbonden aan GOMOS. Daarnaast is hij ook jeugdtrainer van GOMOS MO13-1.