GOMOS – Roden was vandaag meer dan alleen een derby tussen twee buren. Beide ploegen verkeerden in degradatienood en konden elkaar in de laatste speelronde het laatste zetje geven richting de tweede klasse. GOMOS had drie punten meer dan Roden, maar een minder doelsaldo.

Het was een wedstrijd die bij veel mensen al maanden rood omlijnd in de agenda stond. En door de belangen keek heel Norg en Roden uit naar deze wedstrijd. Jannes Siegers kreeg voorafgaand aan de wedstrijd de DitisRoden gouden schoen bokaal uitgereikt als topscorer (19 goals) van de Gemeente Noordenveld, klasse Jannes! De kassa aan de Schapendrift had het druk deze pinkstermaandag, zelfs vlak voor de aftrap stond er nog een lange rij met wachtenden, maar nadat iedereen binnen was en de rook van het door afgestoken vuurwerk was verdwenen konden beide teams aan hun cruciale wedstijd beginnen. Cruciaal want vandaag zou het lot van de Noordenveldse ploegen worden bepaald. Wie degradeert er rechtstreeks, wie moet zich opmaken voor de nacompetitie. En dan de wedstrijd, Jordi van Esch kreeg namens GOMOS al vrij vroeg in de wedstrijd een kansje, zijn volley ging echter over. Iets later ontving Jordi van Esch zijn eerste gele kaart na een overtreding randje zestien. De vrije trap hieruit van Roden leverde niks op. Na een kwartiertje spelen kon Jannes Siegers zijn totaal op 20 goals brengen dit seizoen, hij kreeg de bal perfect aangereikt door Jorden Wegdam, alleen lukte het Jannes niet de keeper van Roden één op één te passeren. GOMOS was vaak dreigend maar kwam niet tot echte kansen, Roden bleef in de counter steeds gevaarlijk. Vlak voor het einde van de eerste helft was er nog een hachelijk momentje, deze keer geen supporter op het veld maar een hond die (bleek achteraf) van de camping achter het voetbalveld was ontsnapt. De hond liet zich niet makkelijk vangen, uiteindelijk lukte het en kon hij zijn kunsten achter de boarding verder showen. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in, de spanning was merkbaar maar de eerste helft bracht nog niet het echte derby gevoel voor het in vele getallen aanwezige publiek.

De tweede helft zou het erop of eronder moeten gaan worden, Jannes Siegers kreeg in de 52ste minuut een listig balletje van Wouter de Vries aangereikt, helaas ging zijn schot over. GOMOS leek feller en sterker uit de kleedkamer te zijn gekomen! Jannes kreeg in de 61ste minuut nog een kans maar de voet van de keeper van Roden stond de treffer in de weg. Ook hierna bleven de kansen wel komen voor GOMOS, maar ze werden niet afgemaakt. In de 70ste minuut werd Guido Koolen naar de kant gehaald, het was Guido zijn laatste wedstrijd in het eerste. Guido wordt namens iedereen bij GOMOS enorm bedankt voor zijn bewezen diensten in het eerste! Twee minuten na deze wissel kwam voor GOMOS als een donderslag bij helder hemel ineens de 0-1 op het scorebord. Roden speler Yska Last zijn schot werd van richting veranderd en werd daardoor onhoudbaar voor Melvin Koning, Roden op voorsprong. GOMOS kreeg in de 84ste minuut nog een extra domper te verwerken, Jordi van Esch die al geel had kreeg zijn tweede gele kaart nu vanwege vasthouden, hij moest met rood het veld verlaten. De laatste minuten was de spanning om te snijden en ook al bleef GOMOS aandringen het zat niet meer in. GOMOS-Roden eindigde in 0-1. GOMOS degradeert rechtstreeks en Roden zal nacompetitie gaan spelen.

Martin Drent stond vandaag voor het laatst aan het roer bij GOMOS, hij had ongetwijfeld graag een andere overdracht gezien dan die van vandaag. Ik sprak hem kort na de wedstijd, tja de uitslag is naar mijn mening niet het juiste beeld van de wedstrijd, we hebben kansen genoeg gehad, maar ja die maak je niet. En dan krijg je een hele rare goal tegen, een mislukt schot van Yska Last die via de voet van Jannes alsnog in het net valt. En gezien de andere uitslagen die ook niet in ons voordeel wijzen zijn we nu dus gedegradeerd. Gezien het beeld van het gehele seizoen, staan we waar we staan, we hebben niet overal en altijd het maximale eruit gehaald. Ook vandaag hadden we meer kansen dan Roden gecreëerd en dan wacht je op de 1-0 en dan komt dat moment van Roden geheel onverwachts. Dit is heel pijnlijk voor de club en ook voor Guido die 17 jaar in het eerste staat en eindigt met degradatie, dat is gewoon heel zuur.