Vandaag stond er een echte topper op het menu in zondagsklasse 2L. GOMOS (nummer 3 in de competitie) nam het in eigen huis op tegen koploper Roden. Een derby dus, die voor veel Norgers geldt als ‘de wedstrijd van het jaar’.

Nadat de kruitdampen van het geel zwarte vuurwerk waren opgetrokken konden beide ploegen zich opmaken voor de wedstrijd, ondanks het miezerige weer waren er (schatting van uw “verslaggever”) een kleine 300 bezoekers. GOMOS begon lekker aan de wedstrijd, Jannes Siegers kreeg vrij vroeg in de wedstrijd al een mooie openingskans, helaas schoot hij huizenhoog over. Even later maakte Roden het wel af, doordat Jordi van Esch een bal slordig inleverde in de zestien was het Robin van de Tuin die simpel de 0-1 binnen tikte. GOMOS kwam gelukkig gedurende de eerste helft wel steeds beter in de wedstrijd, er waren volop kansen voor o.a. Robert Elsinga die naast kopte, Jannes Siegers zijn schot werd geblokt en Tim Assman die zijn voet er net niet tegenaan kon krijgen, kortom er was geen sprake van een saaie wedstrijd. Diezelfde Tim Assman moest helaas vrij vroeg in de wedstrijd het veld verlaten, hij had last van zijn rug, Edwin Rozenveld was zijn vervanger. Met een 0-1 tussenstand kwam de derby even tot rust en gingen de manschappen zich vergapen aan de thee terwijl het publiek zich tegoed deed aan de snacks bij de foodtruck.

Na de rust deed GOMOS waar het publiek al zo lang op zat te wachten, in de 52ste minuut kon na een afgemeten voorzet van Robert Elsinga, Jannes Siegers de gelijkmaker inkoppen, de Schapendrift stond op zijn kop! Uiteraard was het hierna niet gedaan en bleef Roden gevaarlijk en creëerde kansen, een verkeerde inschatting van Melvin Koning werd door Roden voorlangs geschoten, ten opluchting van alles en iedereen die geel-zwart een warm hart toedroeg. En dan tikken we af naar de laatste 10 minuten van de wedstrijd, waarbij het een regen van kansen opleverde voor GOMOS, alleen werd geen enkele benut. Robert Elsinga die nog een penalty claimde, maar de scheidsrechter zag de overtreding buiten de zestien. GOMOS bleef in de laatste minuten erg dreigend voor de goal van Roden, Ivo Drent had de bal voor het inschieten, zijn schot ging naast, Jannes Siegers kreeg een prachtige afgemeten voorzet van Richard Meursing, helaas kopte hij over. Diezelfde Jannes gaf daarna een voorzet die bij Ivo Drenth in de zestien terecht kwam, alleen kreeg Ivo hem niet goed mee. Het waren de laatste stuiptrekkingen van deze derby, die in het verleden wel eens sprankelender was geweest, maar na afloop konden beide ploegen zich ongetwijfeld wel vinden in een puntje.

Bas Veldman na afloop:” GOMOS heeft meer kansen gecreëerd dan Roden, de jongens hebben als collectief goed gevoetbald. We wonnen bijvoorbeeld in de eerste helft vaak de tweede bal, dat lukte Roden wat minder. Het plan wat we vooraf hadden is door de jongens goed uitgevoerd. Een minder leuk moment was toen Tim Assman het veld moest verlaten (kreeg last van zijn rug) daarna waren we wat zoekende als in hoe lossen we het op. Dat hebben we de tweede helft goed opgepakt, alleen blijft het jammer dat je hem niet wint natuurlijk. Voor de neutrale toeschouwer was dit best een leuke pot aldus Bas. GOMOS oogde wat fitter dan Roden, ondanks dat ook bij GOMOS een aantal jongens het wel wat zwaarder kregen. Het was spannend, dus is altijd wel leuk aldus de trainer die een punt bij Roden pakt.