Bert Brink heeft vrijdagavond de Sheepdrift Open 2018 achter zijn naam geschreven. In een bomvolle kantine won hij de finale van Tesse Bosma. Hiermee werd hij de opvolger van Rolf Hofsteenge. Tijdens de vijfde editie deden er maar liefst 36 darters mee. 

Bert Brink won al zijn vijf poulewedstrijden en was vervolgens in de kwartfinale te sterk voor Bas Kemkers. In de halve finale versloeg hij Veenhuizer Marc Rozema. De andere halve finale ging tussen Pascal van Kooten en Tesse Bosma, laatstgenoemde was uiteindelijk te sterk. Bert Brink begon steeds beter te gooien en was in de finale veel te sterk voor Tesse Bosma, die vorig jaar ook al verliezend finalist was. De gedeelde derde plaats ging naar Pascal van Kooten en Marc Rozema.

De finale bij de verliezersronde ging tussen Arjan Tip en Michel Darmeveil. Arjan nam een 2-0 voorsprong maar ging uiteindelijk toch met 2-3 onderuit. Hier ging de gedeelde derde plaats naar Jort Voerman en JB van Esch. De organisatie lag net als voorgaande jaren in handen van dartfanaat Wilfred Ipema en dartbanenverzorger Bert Medema.