Bas Veldman wordt met ingang van het seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer van GOMOS. Hij volgt hiermee Martin Drent op, die aan het einde van het lopende seizoen vertrekt naar vv Dalen.

De 33-jarige Bas Veldman is woonachtig in Assen en is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van GVAV-Rapiditas uit Groningen. Bij die club begon hij in 2011 als jeugdtrainer. Na uitstapjes bij de Koninklijke HFC (jeugdtrainer) en Be Quick 1887 (Hoofd Opleiding) keerde hij in 2019 terug bij GVAV-Rapiditas om aan zijn eerste klus als hoofdtrainer te beginnen. Onder zijn leiding werden de eerste twee seizoenen nog niet afgemaakt door corona maar vorig seizoen werd hij kampioen in de 2e klasse, waardoor de club uit Groningen voor het eerst in zeven jaar weer promoveerde naar de 1e klasse. In het huidige seizoen staat GVAV-Rapiditas op een knappe derde plaats in 1E. Er werd eerder dit seizoen onder andere gewonnen in Norg met 1-3. Naast GVAV-Rapiditas is Veldman momenteel ook assistent-trainer van 3e divisionist ACV, waar hij stage loopt (UEFA A).

Bas Veldman: “Ik kijk er naar uit om bij GOMOS aan de slag te gaan. De club komt mij over als een echte dorpsclub, midden in de samenleving. De positieve gesprekken met de TC en de spelersraad hebben voor mij de doorslag gegeven”.