GOMOS trof deze zondag VV Annen, in de voorbereiding van het seizoen 2021/22 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. Die oefenwedstrijd werd in de eerste helft beslist. Tijdens de rust stonden de Norgers met 5-1 voor. Uiteindelijk werd het 6-4. Na vijf gespeelde wedstrijden staat Annen nu op zeven punten. Dat levert vooralsnog een achtste plek op. De ploeg zit ook nog in de beker. Over twee weken nemen ze het in de tweede ronde op tegen Rolder Boys.

De grasmat in Annen lag er ondanks de regen mooi bij, het was droog en het publiek kwam langzaam binnendruppelen, kortom alle ingrediënten waren weer aanwezig voor een hopelijk mooie wedstrijd. Scheidsrechter Eerhart floot om 14.00 uur af en 3 minuten later stond de 1-0 al op het scorebord, door een fout in de verdediging kon Jaap Jan Mulder namens Annen al erg snel de leiding pakken. GOMOS was een beetje overdonderd door deze snelle achterstand, al waren ze dat vanuit het verleden ook wel een beetje gewend. Annen voetbalde de eerste minuten wat makkelijker dan GOMOS, Tim Assman kon die sleur doorbreken door de gelijkmaker binnen te tikken, alleen stond hij buitenspel. Na bijna een half uurtje spelen werd de wedstrijd stilgelegd door een blessure en in die tussentijd maakte een klein hondje van de gelegenheid gebruik om het veld ook nog even te keuren. En ook met honden op het veld had GOMOS al ervaring, helaas liet de ervaring op het veld niet zien wat het Geel-zwarte legioen graag zou willen en dat is doelpunten. Na een half uurtje spelen begon GOMOS wel wat meer druk te zetten op de helft van Annen en uit één van die momenten viel er een penalty voor GOMOS. En wie anders dan Jannes Siegers ging aan de lat staan om zijn team weer op gelijke hoogte te brengen. Siegers bleef koelbloedig en maakte gelijk. Een minuut na de genomen strafschop kon Robert Elsinga de score nog verder uitbreiden alleen ging zijn schot naast. Met nog een gele kaart voor Tim Assman vlak voor rust gingen beide teams richting de thee.

De tweede helft bracht over en weer voor beide ploegen wat (kleine) kansen, voor GOMOS waren de kansen voornamelijk voor Jannes Siegers, Robert Elsinga en Wouter Speelman. GOMOS-trainer Bas Veldman (sinds deze week de trotse bezitter van het UEFA A diploma) paste in de tweede helft een dubbele wissel toe om wat meer elan aan de wedstrijd te geven, Edwin Rozenveld en Ramon Klok maakten plaats voor Roy Slachter en Ivo Drenth. Even later moest Robert Elsinga vanwege een voetblessure noodgedwongen ook het veld verlaten, hij werd vervangen door Gijs Baving. GOMOS kreeg daarna nog een aantal kansen, Wouter Speelman, Jannes Siegers en Ivo Drenth hadden de mogelijkheid om de score te verhogen en de winst binnen te halen, alleen werkte de bal en soms de keeper niet mee. Dus het zou vandaag bij een gelijkspel blijven, Annen en GOMOS delen de punten.

Bas Veldman na afloop: we maakten het onszelf moeilijk door al vrij vroeg in de wedstrijd niet goed op te letten, dan kom je met 1-0 achter en blijf je eigenlijk de rest van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. Annen was ook wat beter tot het moment dat wij uit de penalty gelijkmaakten.  In de rust liet Bas de jongens weten dat zij waarschijnlijk toch wat fitter waren en wat meer konden inwisselen waardoor de kwaliteit niet naar beneden hoefde te gaan. Bas zijn verwachting was dat zijn team in de tweede helft door kon drukken. En GOMOS kreeg inderdaad kansen en mogelijkheden, maar niet de grote waarop je zat te hopen aldus Bas. Conclusie de kwaliteit van de gekregen kansen was niet hoog genoeg. Bas besluit met dat het resultaat 1-1 best een goeie afspiegeling van de wedstrijd was, het was gewoon niet de beste wedstrijd van beide kanten, ondanks dat je wel twee ploegen had staan die wel strijd wilden leveren. Bas besluit het gesprek met een Cruijffiaanse uitspraak: “Als je niet kunt winnen moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest”