Vandaag speelde GOMOS de tweede thuiswedstrijd van de competitie. Waar het twee week geleden verloor van de Oost-Groningers van Sellingen, kwamen nu de Oost-Groningers van Musselkanaal op bezoek.

De wedstrijd begon 10 minuten later, dit omdat scheidsrechter Ten Horn nog wat administratieve zaken met Musselkanaal had te verrichten. Maar toen de wedstrijd dan eindelijk was begonnen, op het kunstgras was de openingsfase voor GOMOS, de mannen van Bas Veldman kwamen goed uit de startblokken. En in de 20ste minuut werd dit verzegeld door Robert Elsinga, na een voorzet van Ivo Drenth kon hij hem relaxed inkoppen, GOMOS op 1-0. Musselkanaal deed soms wat terug maar bracht Melvin Koning niet echt in gevaar. En in de 36ste minuut was het wederom Ivo Drenth die met een afgemeten voorzet nu captain Jannes Siegers bereikte, Siegers bleef ook koelbloedig en kopte de 2-0 binnen. Beide teams gingen de rust in en na de thee was het begin van de tweede helft niet bijzonder spectaculair te noemen, GOMOS had de score meer kunnen uitbreiden, maar wist het net niet te vinden. Bas Veldman haalde Edwin Rozenveld en Ivo Drenth naar de kant en bracht Roy Slachter en Tim Assman erin. GOMOS kwam even later nog wel tot scoren, het was Robert Elsinga die alleen voor de keeper kwam te staan, hem passeerde en de 3-0 binnenschoot. Toen er nog een kleine 8 minuten te spelen waren was daar ook nog het debuut in GOMOS 1 van Youri Flik, Ricardo Smit ging er voor hem uit en Wouter Speelman nam gelijktijdig de plaats van Robert Elsinga in. Toch zou 3-0 de eindstand blijven en mag GOMOS terugkijken op een mooie wedstrijd, waar weliswaar qua doelsaldo meer in had gezeten.

Bas Veldman na afloop, “We moeten het onszelf kwalijk nemen dat we niet meer goals hebben gemaakt”. De eerste helft had GOMOS veel ruimte, de tweede helft kreeg GOMOS wat minder tijd van de tegenstander waardoor het spelbeeld ook wat onrustiger werd. Musselkanaal creëerde niet veel kansen, maar wel wat mogelijkheden en er werd door hun ook meer druk gezet. De tweede helft werd er een hele grote kans gecreëerd met Jannes, daarna had Musselkanaal wat meer de overhand, ze kwamen wat eerder in duel. Door het inbrengen van Roy Slachter achterin kregen we controle weer wat terug. GOMOS heeft er in de tweede helft nog wel een mooie wedstrijd van gemaakt, maar na de 3-0 was het ook klaar. Deze drie punten zijn binnen en als je dan kijkt naar de uitslagen van vanmiddag, dan zie je dat het allemaal dichtbij elkaar zit zegt Bas.