De KNVB viert dit jaar het 130-jarig bestaan van het amateurvoetbal in Nederland. Om dit bijzondere jubileum te vieren heeft de voetbalbond een uniek voetbalshirt ontwikkeld. Elke amateurvereniging krijgt één exemplaar, maar moet dan wel een eigen shirtje inruilen. GOMOS doet hier uiteraard aan mee en de ruil is dinsdagavond dan ook beklonken tijdens de vergadering voor voorzitters uit de gemeente Noordenveld!

Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt. Zoals vaak wordt gezegd: we verdedigen onze clubkleuren.

Uniek voetbalshirt
Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Alle shirts krijgen een mooie plek op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.