GOMOS speelde deze zondag de eerste competitiewedstrijd voor het eigen publiek. Tegenstander op Sportpark Schapendrift was Gorredijk, een debutant in de Tweede Klasse. Voor de competitiestart gingen de Norgers vorige week naar VKW. Tegen de oud-ploeg van hoofdtrainer Bernd van Bolhuis werd met 2-1 verloren. Wouter Speelman scoorde namens GOMOS in Westerbork. Het zou mooi zijn als GOMOS in deze thuiswedstrijd de 3 punten in Norg zou kunnen houden
De jassen konden uit op deze mooie zondagmiddag aan de Schapendrift, met de nieuwe hoofdsponsor (Holst dakbedekkingen) op het shirt traden de Geel-zwarten aan. Wouter Speelman kwam vrij vroeg in de wedstrijd op de goal af, toch was de verdediging van Gorredijk hem te slim af. GOMOS was in het begin meer in balbezit, maar Gorredijk stond defensief goed opgesteld waardoor de Norgers het wat lastig hadden om te scoren. En de kansen die GOMOS kreeg uit vrije trappen leverden niks op. Na een kleine 40 minuten kwam Gorredijk zelfs wat beter in de wedstrijd en de mannen uit Friesland werden gevaarlijker. Toch wist GOMOS op slag van rust de 1-0 op het scorebord te zetten, na een sterke dieptepass van Wouter de Vries maakte Wouter Speelman in de 45ste minuut beheerst af.
Tweede helft
De tweede helft liet een sterker GOMOS zien, Edwin Rozenveld was erin gekomen voor Wouter de Vries. Gorredijk bleef gevaarlijk en was het keeper Mathijs Buist die in de 57ste minuut met zijn redding ervoor zorgde dat het nog steeds 1-0 bleef. Een paar minuten later viel dan toch de 1-1, Jesmer de Vries schoot de bezoekers naast de thuisclub. Mathijs Buist hield GOMOS even later weer op de been met een sterke redding uit een schot van de tweede lijn, terwijl Tim Assman daarop aan de andere kant met een volley net over schoot.
Tien minuten voor tijd werd Jordi van Esch gewisseld voor Youri Flik, Youri kreeg in het slotoffensief van GOMOS de kans op de 2-1, maar helaas werd de bal net door hem gemist. Na twee gele kaarten vanwege een opstootje en een kopbal van Edwin Rozenveld die naast ging leek de wedstrijd de boeken in te gaan met 1-1 als uitslag. Leek…want in de laatste corner van de wedstrijd pakte GOMOS toch nog de 3 punten, invaller Edwin Rozenveld kreeg de bal voor zijn voeten en schoot zonder enige aarzeling de 2-1 binnen.
GOMOS laat de 3 punten in Norg en kan zich opmaken voor GRC uit op 6 oktober.